Menua

Makarroi gainerreak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg erdia makarroi lodi
  • 50 cl esne
  • 100 cl esnegain urtu
  • 200 g Gruyère, birrindua
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Ur ugaritan egosiko ditugu makarroiak bezperan, gatza eman ondoren. 5 bat minutuan utziko ditugu irakiten, eta gogor xamar geratuko zaizkigu. Xukatu eta ur hotzaren azpian hoztuko ditugu.

Gopor batean nahasiko ditugu esnea, esnegaina, gazta birrinduaren erdia eta makarroi xukatuak. Gatza eta piperbeltza eman eta tartera batean zabalduko ditugu. Hartan berean gainerreko ditugu gero. Makarroien geruzak ez du 3 cm-tik gorako lodiera izango. Hozkailuan edukiko ditugu ondoren makarroiak, ongi tapaturik eta egun oso batean gutxienez, nahastura ongi zurrupatu eta hein batean haz daitezen.

Jaterakoan aterako ditugu hozkailutik; gainerako gatz birrindua gainetik hautseztatu eta 200-ko tenperaturan edukiko ditugu labean, 20 bat minutuan, gainazala ongi erre arte.

Jaki hau ezin hobea da prestatu eta hozkailuan luzaroan edukitzeko. Jateko unean, labea piztu besterik ez dugu egin beharko.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pasta gainerrea gaztarekin

Osagaiak 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 4 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Esnegain likidoa, litro laurdena 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) Gazta koipetsu …

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin –  Osagaiak 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara –   Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan Litro erdia esnegain likido 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Koilarakada bat oliba olio 2 arrautza, joak Perrexil xehatua 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa …

pasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

sukaldean-fondo0

Oilo kaneloiak

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …