Menua

Arrautzak nola egosi

  • Arrautzak nola egosi
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrautzak nola egosi

Beharrezkoak

  • Arrauzak
  • Ura
  • Gatza

Errezeta

Arrautzak eltze baten hondoan utzi eta ur hotz askorekin estaliko ditugu. Gatz larria ere bota, eskutada bat. Uretan sartzean arrautza azala ez arrailtzeko ematen diogu gatza, bestela hondoaren kontra jo eta krask!

Su ez oso bizian jarriko dugu eltzea eta urak irakiten duenean, borbor xuabe baina jarraituan, 10 minutuz utziko ditugu ur irakinetan. 10 minutu, ez gehiago, ez gutxiago. Arrautzak xukatu eta iturri azpian paratuko ditugu, ur hotzak agudo freskatu ditzan.

Egosi eta gero ezin bazaie ongi kendu azala, azala kentzean arrautza puskatzen bada, gatz gutxi bota diegun seinale da. Denbora gehiegi pasatzen badute ur irakinetan, gorringoa berdatu egiten da. Beraz, badakizu, neurria hartu behar. Gero arrautzak ausarki egosi.

Zaindu zure arrautzak, maitea – zuzeu.eus

Zaindu zure arrautzak, maitea

Arrautzak nola egosi

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Gosaritarako bizkotxoa

Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 160 g 125 g gurin bigun 60 g esnegain (ura kenduta) Errezeta Katilu batean, hagaxkekin edo, hobeki, irabiagailu elektriko hagaxkadunarekin, arrautzak eta azukrea ongi jo, …

sukaldean-fondo0

Hondarraitz edo griviche saltsa

Osagaiak 2 arrautza gorringo egosi Arrautza gorringo gordin bat Xorta bat sagardo-ozpin Oliba olioa Ximiko bat perrexil pikatu Eskukada bat kornixon/pepinillo, ozpinetan onduak eta pikatuak Ximiko bat kapar pikatu Gatza Errezeta Gopor batean edo irabiagailuaren …

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …

sukaldean-fondo0

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera 3 xerra eder urdaiazpiko egosi Tomate bat, umoa Zorrotada bat oliba olio 2 arrautza, joak Gatza Errezeta Arrautzak jo, gatz pixka bat …

sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko egosiaren arrautzopila

Osagaiak 2 koilarakada oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak 8 arrautza Gatza Errezeta Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant …